marți, 18 octombrie 2011

Despre pasiune...

Oriunde am merge, spre orice directie ne-am indrepta si in orice domeniu am lucra, nu putem ignora cuvantul magic “pasiune”. Insa, odata intrebati ce e pasiunea, in minte apar definitii multiple, fara ca macar una dintre ele sa fie suficient de complexa si de concreta. Si oricum, fiecare individ are nevoie de propria sa definitie pentru pasiune, de propria explicatie a acestui termen, zugravita in culori personale si distincte.
Fie ca vedem pasiunea ca un sentiment puternic, ca o stare emotionala sau ca o stare afectiva si intelectuala, ea presupune oricum intensitate, originalitate si forta. Comparata cu lucruri palpabile din realitatea imediata, pasiunea e un motor ce pune lucrurile in functiune, e combustibilul ce alimenteaza dorinta de reusita si nu in ultimul rand e ceea ce intretine arderea interna a energiei in scopul realizarii acelui “ceva” suprem.

Pasind inapoi in timpuri memorabile de poveste, observam ca niciuna dintre marile personalitati ale omenirii nu ar fi putut realiza capodoperele lasate ca mostenire umanitatii, daca nu ar fi fost condusa de pasiune, de entuziasm si de dorinta puternica. Asa cum insasi Claude Adrian Helvetius spunea, “Numai pasiunile mari pot da nastere oamenilor mari” si privind retrospectiv as spune ca numai oamenii mari au in spate pasiuni mari. Citind inca o data citatul de mai sus, intelegem ca o pasiune mare, zugravita cu putere de munca, personalitate si ambitie, creaza din omul de rand un om remarcabil, capabil de a genera un impact pozitiv in societate si in istorie.

Articolul complet poate fi citit aici: http://www.leaders.ro/pasiune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu