joi, 23 mai 2013

A fost Congresul Studenților din România 2013

Sutele de ore de muncă și-au găsit împlinirea Sâmbătă-18 Mai, în cadrul Adunării Plenare a celei de a VI-a ediții a Congresului Studenților din România.

Eveniment de amploare, organizat de USR, congresul din acest an a făcut primul pas în construirea unui nou model de societate pentru tineri. Conturată în jurul a 3 paliere de discuție: educație-economie și internship, Adunarea Plenară s-a bucurat de prezența a numeroși factori de decizie din România și de interesul a peste 600 de studenți participanți.


Un punct cheie al evenimentului l-a constituit prezentarea propunerii USR de Lege a Internshipului, rezultat al muncii departamentului juridic din cadrul Uniunii Studenților din România. Legea Internshipului, în viziunea USR, ar trebui să creeze o punte de comunicate între mediul universitar și instituțiile private și să reglementeze derularea internshipurilor de o manieră avntajoasă pentru student, cât și pentru angajatori și instituțiile de învățământ superior. Propunerea a fost subiectul preferat al invitaților, care i-au asigurat pe studenții prezenți că susțin demersul USR și că acordă Uniunii sprijinul necesar pentru transformarea acestei propuneri în lege.


Mai mult decât atât, domnul Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică- a declarat următoarele:" În mine veți avea un partener de dialog pentru a pune în practică ce am discutat astăzi aici!"; în timp ce domnul Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului și Sportului a afirmat: "Eu mă angajez să vă susțin!"

Toate cele 3 segmente de discuție au trezit interesul participanților, care au avut și ocazia de a participa la un sondaj live. Întrebați în ce direcție consideră că se îndreptă sistemul educațional universitar din România, 49,20% dintre respondenți au mărturisit că sistemul se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 28.20% apreciază direcția ca fiind bună iar 22,60% nu pot aprecia acest trend.

La eveniment au mai luat parte și domnul Liviu Marian Pop- Președintele Comisie pentru Muncă, Familie și Protecție Socială din Senatul României; domnul Gabriel Ispas- Secretar General Adjunct în cadrul Ministerului Educației; domnul Prof. Univ.Dr. Moisă Altăr- ASE București, doamna Lect. Univ. Dr. Anca Gherman din partea AGER și deputații Varujan Pambuccian, Costel Alexe și Mihai Sturzu.

Ca parte din echipa de organizare, vreau să mulțumesc Uniunii Studenților din România pentru că prin fiecare proiect dă glas vocii studenților și se preocupă de viitorul acestei țări! 

USR, ești cu adevărat federația studențească numărul 1 și sunt mândră să fac parte din această mare familie!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu